زلال گویی

مذهبئ.عاطفئ

زلال گویی

مذهبئ.عاطفئ

دانستنی هایی درباره رمضان

سفره افطار ایرانیانبا توجه به نزدیکی ماه مبارک رمضان به مواردی اشاره می کنیم که در این ماه مبارک، می تواند یک رژیم مناسب برای افراد باشد ، ضمن این که ، در احادیث و روایات هم آمده است « روزه گرفتن » خود ، نوع درمان کامل بیماری هاست و روزه دار می تواند به راحتی به یک درمان ، همچنین رژیم برسد و بهترین فرصت است تا ضمن اجر معنوی ، بدن خود را برای یکسال بیمه کند .

 

این موارد را بخوانید و رعایت کنید :

  • به سبب آن که حجم معده در طول روز کاهش می یابد ، باید از مصرف زیاد غذا به هنگام افطار خودداری شود ، زیرا منجر به نفخ شکم می شود .
  • مصرف خوراکی ها ، بیشتر در افطار و مصرف نوشیدنی ها بیشتر در سحر باشد اما در اوقات بین افطار  تا سحر آب و مایعات فراموش نشود. .
  • برای سحر حتماْ غذا بخورید ، این کار ضعف بدن را در طول روز کمتر کرده ، افت متابولیسم را کاهش می دهد و به لاغر شدن کمک می کند . به یاد داشته باشید کسانی که یک وعده غذا را حذف می کنند ، خوب لاغر نمی شوند !
  • هنگام افطار ، با یکی دو فنجان آب جوش و چای کمرنگ به همراه یکی دو عدد خرما روزه خود را باز کنید و سپس برای رفع تشنگی به مقدار کافی آب بنوشید ، پس از نوشیدن مایعات ذکر شده ، غذای افطار خود را میل کنید چرا که نوشیدن آب و مایعات دیگر هنگام صرف افطار یا بلافاصله پس از آن ، منجر به نفخ شکم می شود .
  • اگر افطار را جایی مهمان هستید باید به میزان روغن و چربی غذا دقت کنید ، در صورت امکان روغن و چربی غذا را بگیرید ، در غیر این صورت کمتر از حد معمول استفاده کنید .
  • میوه ها و سبزی های تازه میل کنید ، میوه خود را در حد فاصل سحر و افطار در دو وعده تقسیم کنید .
  • وقت سحر مانند افطار ، ابتدا به مقدار کافی از مایعاتی نظیر آب و چای بنوشید و سپس غذای سحر را میل کنید .
  • بهتر است پس از صرف غذای سحر نخوابید یا برای مدتی به طور مثال یک ساعت ، خواب را به تعویق بیندازید ، این کار از احساس کسالت صبحگاهی ، سنگینی معده و احیاناْ بوی بد دهان پیشگیری می کند ، توصیه می شود پس از صرف غذای سحر به پیاده روی بروید . همچنین نگران تشنگی پس از پیاده روی نباشید ، اگر سحر به حد کافی آب بنوشید ، دچار تشنگی نخواهید شد.
  • از قندهای ساده مانند قند و شکر ، زولبیا و بامیه ، شکلات ، مربا و شیرینی جات غیر طبیعی استفاده نکنید ، در عوض در حد تعادل عسل یا خرما مصرف کنید. حلوا نیز به دلیل داشتن قند و چربی و کالری زیاد باید کمتر خورده شود .
  • مصرف چای و قهوه به مقدار زیاد توصیه نمی شود ، نوشابه های گازدار هم مجاز نیستند .
  • از مصرف نمک به مقدار زیاد جداْ خودداری کنید ، زیرا تشنگی را تشدید می کند ، در صورت لزوم نمک مورد نیاز را در افطار مصرف کنید .
  •  برای تهیه غذاها ، حداقل روغن را به کار برید و به جای سرخ کردن ، غذا را در فر بگذارید یا کبابی و آب پز مصرف کنید ، از زیاد سرخ کردن سبزی هایی مثل قورمه بپرهیزید .

 

 سحر:
سحری را سبک مصرف کنید.
افطار:

نیاز فوری بدن در هنگام افطار به دست آوردن یک منبع انرژی به شکل گلوکز(قند خون) برای هر سلول زنده به خصوص سلول های مغز و اعصاب است. خرما و آب میوه منابع خوب قند هستند، لذا هنگام افطار مصرف خرما، آب میوه، سوپ سبزیجات با رشته به منظور حفظ تعادل قند، آب و مایعات بدن توصیه می شود.

شام:

- گروه گوشت: مرغ، گاو، گوساله، ماهی و.. .

- گروه نان وغلات: این گروه منبع خوبی از کربوهیدرات های مرکب هستند و تأمین کننده انرژی، پروتئین، مواد معدنی و فیبرهای غذایی می باشند.

- گروه لبنیات ( شیر، ماست، پنیر و...) :شیر و محصلات لبنی منابع خوب پروتئین و کلسیم هستند که برای حفظ بافت بدن و عملکرد های متعدد فیزیولوژیک ضروری می باشد.

- گروه سبزیجات: سبزیجات منبع خوب فیبرهای غذایی، ویتامین A و سایر مواد شیمیایی گیاهی که آنتی اکسیدان هستند، می باشد. این مواد در جلوگیری از سرطان، بیماری های قلبی-عروقی و بسیاری از بیماری های دیگر مفید است.

- گروه میوه ها: میوه را به عنوان آخرین قسمت شام یا فاصله کمی بعد ازشام مصرف کنید تا باعث سهولت هضم غذا شده و از بروز بسیاری از مسائل جلوگیری کند. میوه های ترش، ویتامین C بدن را فراهم می کنند میوه ها منبع خوبی از فیبرهای غذایی هستند. میوه ها و مخلوطی از مغزها را می توان بعد از شام یا قبل از خواب مصرف کرد.


مصرف تمام مواد غذایی باید روی اصول و برنامه باشد.مثلا اگر می گوییم لبنیات خوب است، باید در نظر داشته باشیم که مصرف بالای لبنیات بدون مصرف آب به میزان کافی، ایجاد سنگ های مجاری ادراری را بسیار افزایش می دهد.

مصرف مواد پروتئینی (گوشت، مرغ، لبنیات و ماهی) به تنهایی کافی نیست، بلکه در کنار آنها باید از سبزیجات، سالاد، آب و حبوبات استفاده نمود تا از یبوست جلوگیری شود و باید در نظر داشت که مصرف زیاد غذاهای پروتئینی باعث تشنگی می شود.

در خصوص کودکان و نوجوانانی که برای اولین بار روزه می گیرند، باید تمام مواد مغذی در رژیم غذایی آنها گنجانده شود. این نوجوانان باید در وعده سحر به مقدار کافی غذا بخورند و آب میوه هایی مثل هویج و گوجه فرنگی را بسیار مصرف نمایند.

 

منبع : دکتر بهمن محمدی متخصص تغذیه



 
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد